Avsnitt #307 - Bonuslänkar!

Vårt (när detta skrivs) senaste avsnitt har fått så otroligt mycket fin och berörande feedback att jag tänkte komplettera den med några länkar här.

Främst så gäller ju feedbacken vårat samtal kring “oallvarliga” självmordstankar, något som föranleddes av en artikel som Jon delade i vår grupp Power Meeting Podcast-gruppen på Facebook. Artikeln hittar ni här:

tumblr_mx0swvT3LB1somw7ho1_1280.png

Vi snackar också om artisten Lil Nas X som gjort en countrydoftande typ-traplåt. Vi diskuterar artister som är gengreöverskridande i sin musik eller som har gjort några oväntade covers. Några av de låtar vi nämner har jag samlat i en spellista här:

En låt som inte finns att hitta på Spotify är Veronica Maggios jazziga tolkning av “Self Esteem” ursprungligen gjord av The Offspring.

Om du ändå är igång så kolla också in The Offsprings musikvideo. Den är en pelare inom 90-talsestetik och är höjpunkten för bandet som sedan dess tyvärr mest blivit ihågkomna för låten “Pretty Fly (For A White Guy)”.

Och sist men inte minst — kolla in videon till “Walk This Way” med Run-D.M.C. och Aerosmith. Den är skriven av Aerosmith och finns med på deras album Toys in the Attic från 1975.

11 år senare — 1986 så gjorde rapgruppen Run-D.M.C. en cover på låten tillsammans med sångaren Steven Tyler och gitarristen Joe Perry från Aerosmith. Singeln blev otroligt framgångsrik och brukar ses som den första definitiva låten inom genren rockrap. Den hjälpte även till att återuppliva Aerosmiths karriär och 1987 vann båda grupperna en Soul Train Music Award for Best Rap Single. Videon är ikonisk. Vem hade kunnat ana att detta skulle leda till Linkin Park, Limp Bizkit och en massa annat trams…