React to this

Reaction-videor har länge haft en plats på YouTube, men det senaste året har de fullkomligt exploderat i popularitet när det gäller musik. Det är lite av ett träsk och många av dem är i ärlighetens namn rätt keffa. Men det finns några guldkorn.

En vanlig genre av reaction-videor är fans av en sorts musik som lyssnar på klassiska låtar från en annan. Typ metalfanatiker som ger Illmatic en chans. Eller hiphopheads som testar Metallica. Och det är intressant att dessa kommentarsfält nästan är helt fria från det hat och hån som annars är så förenat med diskussioner på nätet. Här består kommentarerna istället av folk som gläds åt att andra människor för första gången upptäcker musiken de själva håller så kär.

De i videon ovan heter Lost in Vegas och är mina favoriter. De erbjuder inte bara genuina reaktioner, utan framförallt analyser som väldigt ofta är skarpa. Och de upptäcker inte bara metal och hårdrock, utan djupdyker oftast i ny r’n’b och hiphop, de genrer de faktiskt är bekväma med och kan bäst.

MusikAmatComment