Eminem & white on white crime

Där kom det till slut – Eminems svar på Machine Gun Kellys överraskande bra ”Rap Devil” – och det som på pappret är en av de mest ojämna (men ändå legitima) rapbeefs vi har haft fortsätter.

Föga förvånande har Stans världen över redan utnämnt det här till historiens bästa diss, men jag vet inte. ”Killshot” är... helt okej? Till och med rätt bra? Vilket så klart är långt under det man kan förvänta sig av Eminem.

Det ska dock vara sagt att Eminem är i ett svårt läge. De flesta har ingen tydlig bild av vem MGK är och Eminem har därför mindre att gå på. Eminems rapstil är dessutom betydligt mer komplex och de flesta kommer att behöva lyssna på ”Killshot” ett par gånger eller uppsöka Rap Genius innan de förstår alla lager, medan ”Rap Devil” satte sig direkt. Som om inte det vore nog har MGK inget att förlora på att fortsätta, medan Eminem inte har mycket att vinna. ”Besegrar” han MGK i den här beefen gjorde han det alla förväntade. Skulle han ”förlora” är det däremot en av hiphophistoriens största skrällar.

En annan fördel MGK har är att hans beat var bättre och hade en tydlig hook. Det är ändå musik vi pratar om, och jag måste erkänna att det är större chans att jag i framtiden kommer att lyssna på ”Rap Devil” än ”Killshot”. Så ur den synvinkeln står det 1-0 till Machine Gun Kelly. Ingen jordskredsseger, men ändå. Ord jag aldrig trodde att jag skulle skriva.

MusikAmat5 Comments