Jon & jag i SVT Edit om håravfall

Programmet finns att se  här

Programmet finns att se här

Jag och Jon blev tillfrågade ifall vi ville vara med i SVT Edits program om manligt håravfall. "Manligt” håravfall – det låter som ett håravfall som inte pratar så mycket om dens känslor. Istället så typ händer det bara. Med en starka-och-tysta-typen attityd och bister uppsyn. Det är håravfallets Bruce Willis. Kvinnligt håravfall däremot är håravfall som pratar fett mycket. Jag har aldrig haft en flickvän som inte har kommenterat hur mycket hår hon tappar. Samtidigt som de har hela huvudet fullt med tjocka glänsande hårstrån. Men jag kommer från ämnet...

Om man googlar:  Tripple-OG bad ass bald tough guy

Om man googlar: Tripple-OG bad ass bald tough guy

I programmet blev vi filmade i några individuella segment där vi reflekterade över vår tunnhårig-/flintskallighet. När upptäckte vi det? Hur reagerade vi på det? Och hur hanterade vi det? Detta fick vi sen diskutera igen fast med dem två övriga "profilerna" i programmet – rapparen Kitok och så hela Sveriges flintskallige mysmumin Mark Levengood (side note: Han är exakt så trevlig som han verkar på teve - bara mindre mesig).

Jag skriver detta innan jag har kollat på det färdiga programmet (har lovat min tjej att vi ska se det ihop ikväll), så jag vet inte hur det ser ut. Men jag kan berätta att vi spelade in segmentet med oss fyra i en stor lagerliknande studio som de delvis fyllde med rök och sedan ljussatte med bara en svag glödlampa ovanför oss. Detta medan vi satt på enkla stolar i en cirkel och snackade om tunnhårighet. Det seriöst kändes, och såg ut som, upptakten till Fight Club.

“We are still men”

“We are still men”

Jag minns inte om jag säger det i programmet, men jag hade en period då jag fortfarande snaggade mig trots att jag var alldeles för tunnhårig (typ fullständigt flint) upptill. Men på något sätt kunde jag inte ta det där sista erkännande steget och snagga mig helt utan att använda munstycket på maskinen (alltså att typ raka huvudet, fast inte med hyvel liksom). Jag var blint övertygad om att jag kunde rocka en fade. Så i säkert ett år så gick jag till min kompis tjej som är frisör och hon fick minutiöst fadea den lilla kransen av hår som jag fortfarande hade. Stackarn slet ihjäl sig för att skapa magi med det lilla hon hade att jobba med. Allt för att jag skulle kunna leva i fridfull förnekelse i ett litet tag till. Tack för det Jessica.

Bilden till vänster är på en lyckad fade från  Afro Söder . Den till höger googlade jag bara  Bald guy who won’t give up on trying to rock a fade . Typ så såg jag ut…

Bilden till vänster är på en lyckad fade från Afro Söder. Den till höger googlade jag bara Bald guy who won’t give up on trying to rock a fade. Typ så såg jag ut…

Numera är jag bekväm i min baldness även om jag ogillar att “kransen” av hår snabbt gör sig påmind. På mina gamla dagar så ska jag spara ut det och ha världens fetaste comb over.

PS. Shoutout till min farsa som även han fick medverka i programmet!