Amats favoritalbum 2018: #1: SiR – November

56fbc47678db5c1df37bd00e73334499.1000x1000x1.jpg

SiR är ännu ett bevis på varför TDE är världens bästa skivbolag. Förutom giganter som Kendrick Lamar och SZA ger de ut musik från ofta underskattade artister som Schoolboy Q, Jay Rock och Ab-Soul samt Reason, en av årets nykomlingar.

“November” är ett neosouligt r’n’b-epos som handlar om kärlekens toppar, absolut,  men ännu mer om de oundvikliga problem som är associerade med det. Ta bara ”Never Home” som exempel, en berättelse om en relation som slits itu av artistlivet, sjunget av en protagonist som verkar tycka att det är värt det.

SiR har en bra röst, men den tar aldrig över, utan funkar istället i symbios med den fantastiska produktionen. Allra starkast lyser produktionen på ”D’Evils”, som lånar en rad från Billy Boyos gamla reggaeklassiker ”One Spliff A Day” och spottar ur en låt som påminner om ljudbilden på Dr. Dres ”2001”.

”November” kom ut redan i januari och jag har fortfarande inte tröttnat på det. Ett betyg så gott som något. SiR förtjänar att bli TDE:s nästa superstjärna.

Bästa spår: D’Evils, Never Home, Something Foreign, Summer in November.

MusikAmatComment