Amats favoritalbum 2018: #3: Seinabo Sey – I’m a Dream

sey.jpg

Seinabo Seys ”I’m a Dream” är raka motsatsen till Drakes ”Scorpion” ur synvinkeln att den sistnämnda till stor del bestod av onödig utfyllnad medan den förstnämnda är noggrant utstuderad i sitt låtval. Vartenda ett av de nio spåren bidrar med något väsentligt, och visar varför Seinabo är en av Sveriges absolut största artister.

Seinabo Seys röst är lika mäktig som vanligt och rör sig i sitt karaktäristiska breda register, och låtskrivandet känns innanför bröstet. Enda minuset är att själva musiken stundtals kan vara lite väl, typ, poppig och slickt producerad, men det är samtidigt det som gör det så lätt att dras in och fastna.

Förra skivan ”Pretend” var en fantastisk debut, och det här är en ännu bättre uppföljare. Det lovar gott inför tredje skivan.

Bästa låtar: Never Get Used To, Hold Me As I Land, My Eye, Truth.

MusikAmatComment