Amats favoritalbum 2018 #5: Rhye – Blood

Blood.jpg

När Rhye släppte sin första skiva ”Woman” 2013 sedan var det en duo bestående av den kanadensiske sångaren Mike Milosh, med sin karaktäristiska androgyna röst, och den danske producenten Robin Hannibal. Med låtar som ”Open”, ”Last Dance” och ”The Fall” var de ett fantastiskt substitut för Sade, som inte direkt skämmer bort oss med nya släpp.

Fem år senare har Robin Hannibal hoppat av, ersatts av ett liveband och den kreativa kontrollen har hamnat helt hos Milosh. I ärlighetens namn märks det knappt, för ”Blood” hade lika gärna kunnat vara del av samma album som ”Woman”. I det här fallet tror jag att det är en komplimang.

Jag vet inte hur mycket djup det finns på den här skivan. Rhye skriver inte musik om något livsomvälvande. Men beatsen är ett mjukt täcke, funkgitarrerna svävar lätt över, discobaserna ligger dovt under och Mike Milosh lena röst kan lugna vem som helst. Vad kan jag säga, mina öron älskar det.

Bästa låtar: Taste, Feel Your Weight, Stay Safe, Please.

MusikAmatComment