Amats favoritalbum 2018 #7: Teyana Taylor – K.T.S.E.

Teyana-Taylor-KTSE-Feature.jpg

Teyana Taylors ”K.T.S.E.” var del av Kanye Wests omtalade sommarprojekt, där han producerade fem olika skivor som alla var sju spår långa (det här albumet var dock undantaget, med sina åtta låtar). Kort efter lanseringen gick Teyana Taylor själv ut på Twitter och utannonserade att versionen vi hörde inte var samma version som hon ville släppa. Tydligen hade Kanye sista ordet och valde att ge ut albumet innan Taylor hade chansen att ge sitt slutgodkännande, vilket förde med sig att låtar som var tilltänkta inte fanns med på slutversionen.

Trots det ”missförståndet” och trots att vissa spår var tvungna att göras om kort innan deadline på grund av samplingar som inte clearats, visar ”K.T.S.E.” precis vilken multitalang Taylor är. Skivans största (enda?) problem är att låtarna är alldeles för korta och att den därför omges av samma framstressade känsla som den Kanyeproducerade Nas-skivan ”NASIR”. Men vad gör egentligen det när spår som ”Gonna Love Me” och ”Hurry” ändå hör till årets absolut bästa?

Bästa spår: Gonna Love Me, Issues/Hold On, Hurry.

MusikAmatComment