Musiktips: ett av årets bästa rapalbum

Som en fortfarande relativt ung genre är det först de senaste åren vi på riktigt har kunnat se hur nittio- och nollnolltalets giganter inom hiphopen åldras. Och det här väl hittills gått… sådär? Vissa är mer intresserade av sina affärer än att släppa ett nytt album (hej Dre), vissa vägrar inse att de åldras (hej Snoop), medan andra förgäves jagar samma sound som gjorde dem kända (hej Wu-Tang) eller ser ut att helt enkelt ha fallen off (hej Kanye, hoppas jag blir motbevisad).

Lyckligtvis börjar vi se allt fler rappare åldras med värdighet. En av de bästa är Styles P. 2018 har eventuellt varit hans mest produktiva år någonsin – i mars släppte han EP:n ”Nickle Bag”, i maj kom han sitt nionde album ”G-Host”, i oktober släppte han ”Beloved” med Dave East och för några veckor sen kom hans tionde album ”Dime Bag”.

Under ett år där artister har experimenterat med både för korta och för långa album klockar ”Dime Bag” in på 10 spår. Perfekt! Och Styles P håller sig i sin lane och till soundet han kan, men mixar ändå in tillräckligt mycket nytt för att det inte endast ska bli som en nostalgitripp.

Det är så här bra gubbrap ska låta.

MusikAmatComment