Mammors manifestation mot det dödliga våldet

Skärmavbild 2018-11-02 kl. 10.17.37.png

Den 31 oktober 2015 sköts min kusin till döds. Han lämnade efter sig sin flickvän och deras små barn, som tvingas växa upp utan sin far. Och det är det som är grejen – bakom varje tidningsrubrik eller siffra i statistiken, döljer sig ett riktigt liv som har slocknat och familjer som har förlorat en närstående.

Det har aldrig varit så enkelt som nu att få tag på skjutvapen i Sverige och för varje nytt mord blir det uppenbart att det dödliga våldet måste få ett stopp. Slarvigt nog reduceras dessa dödsfall alltför ofta till ett resultat av gängkriminalitet, vilket tyvärr får effekten att resten av samhället tror att det här är ett problem som inte angår dem.

Men det angår oss alla. Det är trots allt våra ungdomar som förlorar livet. Därför gillar jag initiativet ”Mammors manifestation mot det dödliga våldet” lite extra. Så här skriver de på eventet:

”Vi är mammorna som fått nog. 
Vi kan inte stå och titta på när våra barn, Sveriges barn, dödas på gatorna. 
Vi vägrar låta liv rinna ut i blodpölar i världens fredligaste land. Vi vägrar se flera unga människor mördas och bli notiser i tidningar och siffror i statistiken.

Den 18e november kl. 13.00 på Sergels torg håller vi en Mammornas Manifestation mot det dödliga våldet. 
Stå med oss!
Vi samlas i sorg men också hopp om förändring. Vi samlas för att rädda liv. 
Vi kräver krafttag mot våldet. 
Vi kräver fred och framtidshopp för alla, oavsett härkomst eller hemvist.

Mammornas manifestation är en partipolitiskt och religiöst obunden sammankomst. 
Ta med ljus för alla liv som släckts.”


Ni hör, det här är viktigt. Ses den 18 november.