De senegalesiska turisterna har äntligen fått komma hem (= blivit utvisade)

Jag har tidigare skrivit om de två senegalesiska bröderna Ibra Lo och Pape Matar Fall som togs i förvar när de ville turista i Sverige, trots att de hade Schengenvisum och tillstånd att vistas i medlemsländerna. Nu har deras avvisning genomförts och de har äntligen fått återvända till Senegal, efter nio veckor i Sverige. Att det hade blivit ramaskri om svenska turister hade behandlats så här i Senegal är nästan en överflödig poäng.

Trots att de precis har fått komma hem har de redan fått nya visum utfärdade till Holland, där delar av deras familj bor. De har tydligen kunnat hålla kontakt med myndigheterna där och sätta igång ansökningsprocessen medan de var kvar i Sverige.

Malcolm Momodou Jallow, den vänsterpartistiske riksdagsledamoten, vill bjuda tillbaka bröderna till Sverige och säger till Kvällsposten att det förhoppningsvis ska ”sätta igång ett samtal om rättsäkerheten i våra myndigheter, men framförallt den utbredda rasprofileringen och rasistiska migrationspolitiken”.

Att de fått visumen beviljade kan inte ses på annat sätt än att Holland alltså inte delar den svenska nervositeten för att just dessa två senegaleser ska avvika och stanna kvar illegalt. Se där.

Politickin'AmatComment