Snyggt samplingsnörderi (eller konsten att skriva världens osexigaste rubrik)

maxresdefault.jpg

Som ett massivt hiphop- OCH soulfan har det varit omöjligt för mig att inte helt fastna i samples-träsket. Lyckligtvis har jag för det mesta lyckats hålla mitt intresse på en kontrollerad nivå, för det är annars en sån grej som riskerar att tråka ut den ointresserade något otroligt. Lite som att dra fram den akustiska gitarren på en hemmafest.

Så ni som inte bryr er kan sluta läsa nu (som att ni ens klickat på det här inlägget). Men för er andra måste jag tipsa om Power 106:s YouTube-serie ”Discover the Classic Samples Used By…” där de på ett väldigt snyggt sätt visar hur några av hiphopens tyngsta producenter har gått tillväga för att förvandla några sekunder på en flera decennier gammal låt till en ny hit. Det är sevärt även när det gäller de samplingar man sedan länge känner till eftersom sättet de presenteras på är så sömlöst. Kolla själva!

MusikAmatComment